user_mobilelogo

POSITIEF

Positiviteit is één van mijn karaktereigenschappen die ik uitdraag. Waar anderen een probleem zien, zie ik een uitdaging. Ik denk associatief en kom daardoor vaak met verrassende, effectieve voorstellen. 

Naast websites bouwen is tennissen voor mij belangrijk. Daar kan ik veel energie in kwijt en zorgt voor een leuk sociaal leven.

GEEN INTERNET

In 1979 bestond er nog geen internet zoals wij die nu kennen en computers waren zeldzaam.

De eerste computers kwamen al snel in het bedrijf waar ik mijn loopban begon. De leercurve was stijl, je moest vaak zelf uitzoeken hoe dingen werkten. Informatie van techneuten was als geheimtaal. Niet zelden werd dat bewust gedaan. Waren de softwarematige wensen wel uitvoerbaar? Hierdoor leer je zeer grondig de (on)mogelijkheden kennen.

VAN HOBBY NAAR BEROEP


Mijn belangstelling voor communicatie is niet alleen beroepsmatig. Deze had ik als kind al, waardoor het logisch was dat ik van mijn hobby mijn beroep maakte. Hierdoor beleef ik zoveel plezier in de dingen die ik doe en leer ik snel. Medio jaren tachtig startte mijn broer en ik onze droomwens: een eigen animatiefilmstudio, die ik gedurende 15 jaar technisch leidde. Met (tot)12 medewerker werden internationale communicatieopdrachten gerealiseerd in animatiefilm. Daarna heb ik de bakens verzet naar nieuwe vormen van communicatie: digitaal en on-line.

Als vrijwilliger bouw en onderhoud ik een grote website voor een bewonersvereniging en ben ook conservator/redacteur van een online filmmuseum. Voor kleinere (startende) ondernemingen bouw ik complete websites, maar voor grote organisaties verricht ik specialistenwerk.

NUCHTER

Tot slot benoem ik ‘nuchter en praktisch’ te zijn. Ik sta met beide benen op de grond ik zie allerhande computertechnieken als een middel om een doel te bereiken. Niet omgekeerd. Dat maakt mij in een commerciële en creatieve omgeving productief. Het is voor mij een uitdaging om steeds een oplossing te vinden die het best past in de situatie.

Waarmee kan ik je helpen?

Computertechnieken zijn een middel om het doel te bereiken. Niet omgekeerd. 

~ Arie den Draak